Ювілей як витвір мистецтва

20 АПР 2008


8 квітня 2008 відсвяткував свій 50-річний ювілей Володимир Іванович Черненко, віцепрезидент холдингу “ВЕТА”. Свято пройшло в готелі «Національний», де зібралися близькі і друзі цієї непересічної людини. Володимир Черненко – один із засновників потужної компанії, яка посідає провідне місце на українському поліграфічному ринку.


Та Володимир Іванович не лише успішний бізнесмен. Він - людина з високими ідеалами і справжніми духовними цінностями. Не дивно що одне з основних його захоплень - то меценатство: компанія «ВетаХолдингГруп» підтримує часопис «Дніпро», випускає українську художню літературу, спонсорує концертні проекти. Тому святкування його 50-ої річниці стало теж подією незвичайною. Зробити зі святкування ювілею справжній витвір мистецтва - справа непроста. Але людям, які зібралися, щоб привітати ювіляра, це вдалося. Не останню роль в цьому відіграла і агенція «Монолог». Саме завдяки його роботі звичайне застілля з виголошенням тостів та побажань перетворилось на цікавий і оригінальний захід.


Агенція «Монолог» працює в теле бізнесі з 1993 року. За час своєї роботи вона набула досвіду в телевізійноому супроводі таких заходів. Адже тут зібрано колектив справжніх професіоналів-телевізійників. Звичайно, що на ринку в цій сфері працює безліч агенцій. Але саме «Монолог» має ряд унікальних конкурентних переваг, які вирізняють його серед конкурентів.


Уявімо, що Ви хочете організувати якусь подію так, щоб вона запам’яталась надовго. Ви вирішуєте, що без телезйомки тут не обійтися. Але також є бажання, щоб продукт був якісним. Тут на допомогу треба звати професіоналів. Приміром, в агенції “Монолог” підтримується власний відео архів, що зберігається у професійному форматі. Для швидкого пошуку архівних відеоматеріалів створена електронна картотека. Архів зберігається в двох екземплярах, тому проблема втрати записів автоматично знімається. А до цього ж кожний новий клієнт – це окремий архів. Адже фахівці використовують персоніфікований підхід до кожного замовника. Готується не просто окремий матеріал про одну подію з життя, а формується справжній відео літопис – своєрідне дослідження. Тому навіть невеличке одноразове замовлення утворює постійний контакт з клієнтом. Прикладом такої багаторічної співпраці (вже понад 10 років!) і є компанія «ВетаХолдингГруп» та її власники.


Фільм про життя та діяльність ювіляра став головною дійовою особою цього заходу, оскільки навколо нього будувався весь сценарій свята. Відео робота була поділена на кілька частин, кожна з яких присвячувалася певному періоду з життя ювіляра. Гості з захопленням дивилися на екран, радіючи своїй появі в кадрі у якості героїв фільму. А в перервах між частинами піднімали бокали та виголошували тости. Отож, всі отримали позитивні емоції, бо і ювіляр, і гості були не пасивними глядачами, а учасниками дійства.


В залі, де проходило свято, встановили кілька медіа панелей. Але вони використовувалися не лише для показу фільму, а й як засіб прямої телевізійної трансляції в перервах між його частинами. Це є ще однією знаковою перевагою «Монологу», адже в Україні такої професійної, проте цілком доступної технології не має жодна інша телестудія. Отже, використовуючи сучасні Hi-Tech рішення, фахівцям агенції вдалося мінімізувати бюджет. Адже ціна на послуги багатокамерних прямих трансляцій в агенції “Монолог” набагато менша, ніж запропонував би будь якій телевізійний канал чи столична студія. А якість кінцевого продукту та якість проведення телеподій – набагато вища.


Щоб організувати пряму трансляцію, одних лише відео панелей не достатньо. Для цього працювала група фахівців агенції – інженери, режисери та оператори, які грамотно обирали найцікавіші та найбільш хвилюючі моменти свята та сплітали їх в єдину гармонійну композицію. В реальному часі, як кажуть фахівці, в режимі прямого ефіру, це вміють лише ті команди, хто спеціалізуються саме на цьому. Адже, лише однієї професійної знімальної техніки, якої в Києві безліч, для цієї справи замало. І ясна річ, що однієї, хай навіть суперсучасної, камери не вистачить. Не вирішить проблеми і дві, і навіть три камери. Тут потрібна багатокамерна система. Мінімальна кількість камер, що надає можливість режисеру прямої трансляції виконати креативний монтаж в реальному часі, часто дорівнює десяти. Саме завдяки професійній роботі команди агенції “Монолог” екран зі стандартного примітивного технічного засобу перетворився на співучасника події. Високій професіоналізм та досвід режисерсько-операторської групи і дав можливість зловити кожну посмішку, кожний погляд, кожне збентеження гостей – жодну цікаву емоцію не втрачено!..


Свято пройшло, гості розійшлися, але пам’ять залишилася. На згадку ювіляр отримав справжній витвір мистецтва, створений на основі сценарної, операторської та режисерської майстерності.


Отож, якщо в Вашому житті настає важлива подія, довіряйте організацію телевізійго супроводу лише команді професіоналів.


Фоторепортаж Дарины Дейнеко
















Компьютер-Х