Чотириста миттєвих DVD - учасникам європейської конференції

21 ОКТ 2008


10 та 11 жовтня 2008 року в Києві проходила VIII Конференція єпейських міністрів, відповідальних за питання молоді. Ії організаторами виступила Рада Європи та Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту України. Участь у конференції взяли 49 країн-учасниць Європейської культурної конвенції, представники Європейської комісії, ЮНЕСКО, ООН, ЮНІСЕФ, Світового банку , СНД та неурядових молодіжних організацій. Своїм урочистим виступом роботу конференції відкрив Президент України Віктор Ющенко.


На цьому поважному зібранні Україна продовжила свою добру традицію Европейских конференцій. Вже наступного дня після відкриття, під час ранкового засідання, чотириста оптичних носіїв з відеоверсією події було роздано її учасникам.


Якими словами можна охарактеризувати ритм сучасного життя? Динамічний, напружений, невпинний, швидкий... Цей ряд можна було б продовжити, але зупинимось на останній позиції – швидкий. Справді, наше життя рухається у такому темпі, що тільки встигай за ним. Розвиток науки і техніки сприяє цьому прискоренню.


Інтернет дозволяє нам миттєво отримати потрібну інформацію, мобільний телефон - миттєво зв’язатися з потрібною людиною, а сучасні телевізійні технології – миттєво тиражувати і розповсюджувати відеоматеріали. Ця послуга, попит на яку останнім часом все більше зростає, стала невід’ємним атрибутом організації значних подій. Серед таких подій можна назвати міжнародні конференції, які цього року досить часто проходять в Києві. Беручи на себе відповідальність за організацію заходів такого рівня, держава повинна забезпечити належну якість його проведення. Відеосупровід події – одна з важливих характеристик якості цієї організації.


Що ж включає в себе відеосупровід? Це, насамперед, пряма трансляція події на медіа панелі, які зазвичай встановлюються в місці проведення заходу. Ще одним з компонентів відеосупроводу є підготовка відеоверсії події. Відеозвіти, які видаються учасникам після закінчення заходу, це звичайно не новинка. Але в Україні такі відеозвіти готуються за особливим «рецептом», який дозволяє відчути смак справжнього якісного відео. В чому наш секрет? Він полягає в тому, що над відеозвітом події працює окремий режисер, тому ті картинки, які ви бачите під час події на екранах і ті, які потім зможете переглянути в записі, суттєво відрізнятимуться. Тобто загалом з відео працює два режисери. Але в кожного з них своє завдання: один вибирає кадри, які зможуть найкраще представити подію в той час, коли вона ще проходить, другий будує зовсім інший сюжет, відбираючи ті кадри, які зможуть оживити в пам’яті учасників найважливіші і найяскравіші моменти. Ще одна особливість роботи фацівців - вона проходить у режимі прямої трансляції, без монтажу (часу на нього просто немає).


Саме на таких послугах спеціалізується агенція «Монолог», якій і довіряють відеосупровід важливих міжнародних подій. Цей захід також обслуговувала команда з Монологу. Вже наступного дня всім учасникам були роздані відеоверсії події – понад 400 DVD. На щастя, сучасні технології дозволяють нам бути на «хвилі подій» і йти в ногу з часом. Завдяки злагодженій роботі професійного колективу агенції Україна вкотре показала високий рівень організації подій, що є одним із показників міжнародного престижу.


Наталія Лебедєва


Компьютер-Х