Телемости для «Сталкерців»

10 НОЯ 2009


3 жовтня на Майдані незалежності в Києві пройшов перший масштабний S.T.A.L.K.E.R.-FEST 2009. Компанія GSC Game World – відомий у всьому світі розробник комп’ютерних ігор, влаштувала цю грандіозну подію на честь виходу в світ третьої частини популярної гри "S.T.A.L.K.E.R.: Зов Припяти".


На Майдані була зведена сцена, стилізована під 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС. На ній майже весь день день проходили шоу каскадерів, барабанщиків, DJ– и PJ – сети, виступи майстрів паскура, хореографічні постановки, лазерне та світлове шоу.


В ході S.T.A.L.K.E.R.-FEST 2009 відбувся також концерт українських гуртів: ВВ, Бумбокс, С.К.А.Й., Тартак, Скрябін, Firelake (група, яка створила саундтрек до нової гри "S.T.A.L.K.E.R. Зов Припяти"). Олег Скрипка заспівав свій хіт «Весна», але не сам, а дуетом із засновником GSC Game World Сергієм Григоровичем.


Зірки української сцени зійшлися в поєдинку з розробниками комп’ютерної гри. Кузьма Скрябін, Олег Собчук (С.К.А.Й), Дантес и Олійник, переодягнені в камуфляж з лазерними пістолетами в руках боролись не лише проти ворогів з компанії GSC Game World, але й проти монстрів, які снували на пост апокаліптичних просторах. В цьому поєдинку перемогли зірки.


Окреме місце на Майдані було відведено під play-test зону, де фанати гри змогли апробувати новинку.


GSC Game World разом з Міжнародною громадською організацією "Центр ПРИПЯТЬ.ком" стали ініціаторами соціального проекту по створенню Меморіалу пам’яті жертв чорнобильської катастрофи в місті Прип’ять.


В рамках фесту пройшло костюмоване шоу за мотивами гри – точні копії героїв S.T.A.L.K.E.R прогулювались Майданом.


Також на фесті відбулася виставка фанатських арт-робіт, присвячених грі. Найяскравіші роботи отримали призи від організаторів S.T.A.L.K.E.R.-FEST 2009.


Телевізійна агенція «Монолог» теж долучилась до проведення фесту. А завдання було не з простих – підтримати 2 телемости з ігрових майданчиків та одночасно вести пряму трансляцію шоу зі сцени. З технічної точки зору завдання майже не виконуване в класі мало бюджетних, проте високоякісних рішень (що характерно саме до малого шоу-бізнесу!). Одночасну підтримку 16 камерних каналів може дозволити собі тільки найсучасніша цифрова ПТС. І, як виявляється, “розкладушка” “монологівців”, як лагідно називають таку систему фахівці. Адже одночасно в руках режисера мусить бути зкомутованими програми від мінімум 8 камер. А оскільки шоу триватиме протягом 8 годи, і майже кожної години змінюється конфігурація трансляції, ні про яке перелаштування системи навіть і не йдеться. Оператори майже кожного часу мусять максимум за 2-3 хвилини змінити точки дислокації. І забезпечити загальну трансляцію новим контентом. А це можна реалізувати виключно за рахунок повного набору камерних каналів, які в реальному часі підтримує кишенькова ПТС. Тож, і ця конфігурація фахівцями “Монологу” відпрацьована. Глядач та замовники задоволені, телемарафон відпрацьовано на всі сто.


Наталія Лебедєва


Фото: Юлія Ковальчук









Компьютер-Х