Інтерактивна весна в СумДУ

20 МАЯ 2014


Протягом березня та квітня 2014 фахівці телевізійної агенції "Монолог" та група Інтернет-телебачення Сумського державного університету реалізувала три масштабних медіа проекти, які транслювалися онлайн у мережі Інтернет та на обласному телеканалі ОДТРК.


Серед них – «Спортивна особистість Сумщини», «Віденський бал» (частина 1, частина 2) та «Міс-СумДУ 2014» (частина 1, частина 2).


Група Інтернет-телебачення СумДУ нараховує 12 студентів (факультетів ЕлІТ, ФЕМ, ІФСК) та 7 професіоналів. Технічні можливості університету та налагоджений механізм роботи дозволяють проводити багатокамерні прямі трансляції спортивних, культурно-масових заходів. Для зйомки використовується до 12 відеокамер. Втілюється практика інтерв’ювання учасників і глядачів перед початком заходу.


Як зазначив керівник групи Інтернет-телебачення СумДУ та директор агенції "Монолог" Борис Панченко, співробітництво СумДУ з Сумською обласною державною телерадіокомпанією розпочалося влітку минулого року з онлайн-трансляції Всеукраїнського фестивалю духової музики «Сурми України».


За участю студентів-режисерів, ведучих, операторів та інженерів проходили трансляції заходів «Посвята у студенти СумДУ – 2013», «100 кращих товарів Сумщини», «Воїнська честь», «День Незалежності на Сумщині», «Освіта на Сумщині - перезавантаження».


«Усі ці відеороботи були включені до ефіру телеканалу у повторі. Це говорить про належну якість відзнятого матеріалу», – переконаний Борис Панченко. З його слів, така співпраця дає можливість глядачам з усієї області дізнаватися про події з життя університету в режимі онлайн.


Студентка четвертого курсу спеціальності «Прикладна математика», співробітниця Інтернет-телебачення СумДУ Світлана Пилипенко розповіла: «Телевізійна справа – це дуже захоплююче. За рік участі у групі Інтернет-телебачення СумДУ я стала більш комунікабельною, навчилася працювати у прямому ефірі, справлятися з хвилюванням та впевнено почуватися перед камерою».


Ці матеріали довели, що методика викладання телевізійної майстерності, започаткована монологівцями, дозволяє талановитим студентам швидко опановувати секрети професії. А монологівський ПТС-тернажер, аналогів якого не існує в світі, дозволяє під час стажування виробляти продукцію, достойну не лише показу в прямому телевізійному ефірі, а й неодноразових повторів.


Олена Пікулицька, пресс-служба СумДУ


Компьютер-Х